Германия ще коригира доставките на оръжие за Украйна според нуждите ѝ на

...
Германия ще коригира доставките на оръжие за Украйна според нуждите ѝ на
Коментари Харесай

Германия коригира оръжейните доставки за Украйна според нуждите ѝ на бойното поле

Германия ще коригира доставките на оръжие за Украйна според потребностите ѝ на бойното поле. Това съобщи немският вицеканцлер и министър на стопанската система Роберт Хабек, представен от " Ройтерс ".

Изявлението му идва, откакто Франция разгласи проект за изпращане на леки бойни машини на Киев.

" Няма да спрем да доставяме оръжия на Украйна. Винаги ще приспособяваме нашите доставки към потребностите на бойното поле ", уточни Хабек по време на норвежка бизнес конференция в Осло.

Вчера френският президент Еманюел Макрон съобщи на украинския водач Володимир Зеленски, че неговото държавно управление ще изпрати леки бойни бронирани машини AMX-10 RC, с цел да помогне във войната против Русия.

След експлоадирането на военния конфликт Берлин беше остро подложен на критика поради първичното си отвращение да изпрати оръжия на Украйна. Въпреки това, обратно на правилата, одобрени с десетилетия, левоцентристкият канцлер Олаф Шолц разгласи анулация на възбраната за доставки на оръжия за зони на боен спор.

Оттогава за Украйна бяха одобрени оръжейни доставки за 2,24 милиарда евро, които включват самоходни противовъздушни установки, самоходни гаубици, реактивни системи за залпов огън и системата за противовъздушна защита IRIS-T.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР